Youtube
Обединено училище "Васил Левски"
с.Тенево, община "Тунджа", област Ямбол

По своя инициатива ученици от ОбУ "В. Левски" посетиха Дом за Стари хора в Ямбол

 

 

          В светлото празнично навечерие на Рождество Христово ученици от Обединено училище „Васил Левски”, с. Тенево, се организираха и посетиха Дом за стари хора „Св. Архангел Михаил”, гр. Ямбол. Танцовият състав при училището с ръководител и хореограф Доника Иванова поздрави възрастните хора с красиви и характерни за нашия край мелодични народни песни, извиха се кръшни български хора и пред неравноделните енергични ритми на „Дайчовото”, на „Елено моме” или „Трите пъти” не можа да остане равнодушно ничие българско сърце. Със своите вдъхновени изпълнения децата събудиха оживление, радост и надежда, вяра в доброто и получиха заслужени овации от обитателите на дома.

          Благодарим ви, скъпи деца, за вашата социална отзивчивост и съпричастност, за таланта да създавате и дарявате красота и да се чувствате щастливи от това!  Всеки от нас има потребност от нея - да й се любува, да я преживява интензивно, да я сътворява. Макар и нетрайна, тя е винаги около нас, в обикновения ни свят и се ражда от всичко, до което одухотворяващият детски поглед се докосне - това са нашите малки, щастливи човешки рождества.

                                                                                                                                                    Гинка Димитрова

По своя инициатива ученици от ОбУ "В. Левски" посетиха  Дом за Стари хора в Ямбол - Изображение 1По своя инициатива ученици от ОбУ "В. Левски" посетиха  Дом за Стари хора в Ямбол - Изображение 2По своя инициатива ученици от ОбУ "В. Левски" посетиха  Дом за Стари хора в Ямбол - Изображение 3