Youtube
Обединено училище "Васил Левски"
с.Тенево, община "Тунджа", област Ямбол

      НА МНОГАЯ ЛЕТА!

 

       Коледното тържество в ОбУ „Васил Левски” започна с празнично слово на директора на училището - г-жа Дора Георгиева. Тя поздрави сърдечно всички ученици, учители, училищен персонал и отправи благопожелания за здраве, благополучие и много успехи.

      Г-жа Георгиева поздрави специално Амдие Славова, ученичка от 9 клас, чиято рисунка е избрана за специалната коледна картичка на фирма „Палфингер”, водещ световен лидер в производството на подемно-транспортни системи. Тази картичка ще пътува по целия свят и с нея фирма „Палфингер” ще отправя на различни езици своите коледни пожелания за мир, любов, светлина към деловите си партньори от различни континенти.

       След това г-жа Комитова - председател на Училищната комисия за най-добра коледна украса на класна стая, обяви резултатите от конкурса. Със заслужени овации беше посрещнат безспорният победител в гимназиален етап - 8 клас! И специално - талантливият бъдещ художник Христо! . Победител в прогимназиален етап беше 7 клас, отличието за начален етап зарадва 3 клас.С радостни възгласи победителите приеха своите награди - специално поръчаните от училището красиви торти! Коледен подарък от името на училището беше поднесен на всеки ученик. Коледната магия ни обсеби! 

      Вдъхновявани от г-жа Дора Радева, ученици от проекта „Подкрепа за успех” разгърнаха палитра от знания на езика на Шекспир, пяха и танцуваха, изпълняваха театрални етюди - един вдъхновяващ, фантастичен спектакъл.

      Накрая училищните коридори се разлюляха от най-кръшното, най-голямото хоро, на което се заловиха и малки, и големи. Един артистичен и емоционален коледен буенек по инициатива на Гошо (8 кл.) и Кирил (7 кл.) стана колоритна част от празничната магия. Със звън на шпори, стройни и напети, момчетата носеха коледен благослов за здраве и берекет.

      Нека танцуват тези красиви думи за „здраве и берекет” в речта ни през цялата година, за да създават позитивната хореография на един здрав и пъстър училищен живот, изпълнен с познание и радостен смисъл!

      Да бъдат благословени дните ни!

      На многая лета!

                                                                                                                                            Гинка Димитрова

 

 

 

 - Изображение 1 - Изображение 2 - Изображение 3 - Изображение 4 - Изображение 5