Youtube
Обединено училище "Васил Левски"
с.Тенево, община "Тунджа", област Ямбол

          От днес светът е „Кукериада”, а община „Тунджа” е сърцето на този прекрасен празник. Ако с магическите си танци кукерите прогонват злите сили и се борят за тържеството на доброто в природата и човека, учениците от Обединено училище „Васил Левски”, с. Тенево, по своеобразен начин също заеха позицията на "рицари на доброто".

          ОбУ „Васил Левски” се включи в националната кампания  „Мартеничка с кауза”, която е в защита на жените и децата, пострадали от домашно насилие. Организатор на тази благородна инициатива е ННЕК - ЮНЕСКО, а партньори са Министерството на образованието и науката и Националният център за образование и култура. В продължение на няколко дни учениците, и особено страхотният 5. клас, изработваха мартенички с помощта на известната художничка Радостина Колева. Те вплитаха в тях ценностите на своя очарователен детски свят, красивите си пожелания за здраве, добро, щастие, мечтите си, за да бъде здрав и честит през цялата година всеки, който носи на ръката си мартеничка, изплетена от прекрасните деца на ОбУ „Васил Левски”. Тези мартенички украсиха фоайето на община „Тунджа” и в навечерието на кукерските празници му придадоха празничен блясък.

          Цялото ръководство на община „Тунджа” начело с кмета - г-н Георги Георгиев, посрещна малките посланици на надеждата за добро и участници в доброволческата инициатива.

          От своя страна, едновременно по повод традиционния български празник - 1 март, и във връзка с националната благотворителна кампания „Мартеничка с кауза” учениците дойдоха в общината, известна със своя реформаторски дух, за да поздравят с магията на българския танц и слово нейния иновативен екип. Със "Стихотворение за Доброто" Памела поздрави представителите на Общинската администрация за всеотдайността, с която работят за бъдещето на тази община и нейните талантливи деца. Великолепният "Танц за България" с томително-прочувствените думи за прекрасната ни Родина, думи, които изговаряме в сънищата си, трогна всички.

          Кметът на община „Тунджа” - г-н Георги Георгиев, развълнувано поздрави учениците за участието в инициативата, като им пожела да растат щастливи, възпитани и образовани, честити им настъпващия празник Баба Марта и предаде много поздрави на техните учители и родители.

          В благотворителната акция се включиха граждани, съмишленици, представители на ямболския бизнес, художници, писатели. Събраните средства след приключване на кампанията ще бъдат преведени по специална сметка за изграждане на защитени жилища за жени и деца, пострадали от домашно насилие.

         

          Гинка Димитрова

 

https://delnik.net/%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b8-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%be%d1%82%d0%be/    

                                                                                                                                                

 - Изображение 1 - Изображение 2 - Изображение 3 - Изображение 4 - Изображение 5 - Изображение 6 - Изображение 7 - Изображение 8