Youtube
Обединено училище "Васил Левски"
с.Тенево, община "Тунджа", област Ямбол

          ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН

          Училище и община - заедно! - за децата на „Тунджа”

 

          С царствено великолепие Денят възлезе над Теневската равнина, настроил слънчевите струни на високите октави на празничната радост. Изгря над училищния двор на ОбУ „В. Левски”, който преливаше от живот и кипеше от млада енергия.

          Първият учебен ден! Тържествена музика, празнична украса, цветя, усмихнати лица на деца, учители, родители и гости. Десетки ученици от Тенево, Каравелово, Сламино, Симеоново, Асеново, Робово, Коневец, Маломир, Дряново, Драма се завръщаха в любимото училище! Дочу ги Лятото и прошумоля край тях с босите си загорели нозе, но загърбили безгрижните ваканционни дни, те вече очакваха с трепет и вълнение да изпълнят класните стаи и да превърнат Знанието в свой вътрешен Дом.

          След националния химн тържеството по случай Първия учебен ден на 2019/2020 г. беше открито от директора на ОбУ „В. Левски” - г-жа Дора Георгиева. Гости на празника бяха г-н Станчо Ставрев, зам.- кмет на община „Тунджа”, удостоен с приза „Общинар-реформатор” на НСОРБ; г-жа Цветанка Алексиева, председател на Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните; г-н В. Вълков - експерт обучение и квалификация, представител на фирма „Палфингер”; г-н Д. Комитов - кмет на с. Тенево, г-жа Йовка Желева, кмет на с. Коневец, бивши учители.

          Директорът на ОбУ „В. Левски” подчерта особената символика на Първия учебен ден за българина и неговия вековен стремеж за знание и духовна светлина. Г-жа Георгиева приветства с „Добре дошли!” всички ученици, поздрави осмокласниците с техния професионален избор и с особена топлота се обърна към най-малките - първокласниците, като им пожела да бъдат трудолюбиви и упорити по дългия път към знанието. Г-жа Георгиева изказа благодарност на община „Тунджа” за иновативната ѝ образователна политика; на фирма „Палфингер” - за професионалната подкрепа на първия випуск на Обединено училище „В. Левски”; на учителския екип - за професионализма и съзидателния дух, с който осъществява образователната си мисия; на обществеността на с. Тенево; на всички, които всеотдайно, с грижа и отговорност за бъдещето, съдействат за трайното и авторитетно присъствие на Обединено училище „В. Левски” в просветния живот на общината и превръщането му в лидер на професионалното образование и обучение.

          С развълнувани думи към всички присъстващи по повод откриването на Новата учебна 2019/2020 г. се обърна г-н Станчо Ставрев, зам.- кмет на община „Тунджа” и пожела на първокласниците да помнят първата крачка в училище, която е много важна, и да я направят с усмивка, с удоволствие, с увереност, че училището е онова свято място, където всяко дете гради своето бъдеще.

          Г-н Ставрев донесе специални подаръци за учениците от първи клас, стипендии за осмокласниците, цветя. В навечерието на Новата учебна година той сподели и новината за предстоящото изграждане на цялостна отоплителна система на ОбУ „В. Левски”, с което ще се създаде една уютна учебна среда. Г-н Ставрев подари на училището и два от символите на държавата и общината - националния флаг и знамето на общината- и пожела да бъдат развявани гордо на всяко празнично събитие.

          В края на своето приветствие г-н Ставрев сподели, че образованието и децата са основен приоритет в работата на община „Тунджа”, която е едно специално място, в което си струва да се живее.

          Последва прекрасна литературно-музикална програма, подготвена от г-жа Мариана Апостолова, с водещи очарователната Айше и неповторимият Лион.

          Отново тържествено отекна меденогласният звънец. Г-н Ставрев пожела попътен вятър на всички ученици и плисна вода от украсено със здравец менче.

          Най-невероятните петокласници, които можете да си представите, хванаха за ръка своите нови приятели от първи клас и... Походът към Държавата на Духа и Знанието беше открит. Нека всеки ученик на ОбУ „В. Левски” го извърви с достойнство, с много труд и упоритост, защото знанието е сила и е в основата на най-личните човешки завоевания, но и на най-трайните и най-достойните за уважение градежи на България, както сподели в приветственото си слово г-жа Георгиева.

 

                                                                                                                                                                                       Гинка Димитрова

 - Изображение 1 - Изображение 2 - Изображение 4 - Изображение 5 - Изображение 7 - Изображение 8