Youtube
Обединено училище "Васил Левски"
с.Тенево, община "Тунджа", област Ямбол

 

          По повод 24 май, Ден на славянската писменост, на българската просвета и култура, учениците от 7. и 8. клас на ОбУ „Васил Левски”, с. Тенево, имаха вълнуваща среща с ямболския творец Илко Капелев.

          За неговото своеобразно творчество като оригинален поет и белетрист, изследовател на далечния руски Север, говори литературният критик Димитър Бечев, директор на Регионална библиотека „Георги Раковски”, Ямбол.

          Илко Капелев сподели тайни, свързани с изкуството да твориш текстове, разказа за своите първи съприкосновения с майсторите на писателския занаят, за своите учители, за живота в Сибир, за детски писатели, които са били легенди за много поколения.

          С харизматичен тембър и добре школуван глас г-жа Дора Георгиева прочете стихотворение от Илко Капелев, което й бе допаднало с експресията на словото и силата на своето поетично послание и помоли ямболският писател да сподели с всички някои от своите най-любими стихотворения.

          Илко Капелев изнесе кратък поетичен рецитал и подари свои книги на учениците, които останаха подвластни до край на завладяващото му присъствие и се надпреварваха да му задават въпроси.

 

                                                                                                                                                   Гинка Димитрова