Youtube
Обединено училище "Васил Левски"
с.Тенево, община "Тунджа", област Ямбол

 

     ...Нашето драгоценно Отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието така, щото да бъдем равни на другите европейски народи

В. Левски, Из „Писмо до П. Хитов”, 1868 г.

 

     На 19 февруари 2020 г. Обединено училище „Васил Левски”, с. Тенево, отбеляза своя Патронен празник.

     Тържеството започна с изпълнение на химна на Република България. Директорът на училището, г-жа Дора Георгиева, представи официалните гости: Таня Бончева, изпълнителен директор на Българската индустриално - стопанска асоциация в Ямбол; Нели Георгиева, ВРИД кмет на село Тенево; Тодор Налбантов, кмет на село Маломир; Нели Ройдева, председател на НЧ „Просвета-1910”, с. Тенево, бивши учители.

     „Да учиш и да работиш в училище, което носи името на един от най-великите и достойни синове на България, икона, пред която се кълне всеки българин, е отговорност”, сподели в словото си г-жа Георгиева. Тя подчерта, че тържеството по повод Патронния празник на ОбУ „В. Левски” е израз на преклонението ни пред святото дело на Апостола на българската свобода, който ни напомня и днес, че е щастие да живееш за благородно дело, вдъхновен от вяра в своя народ и мисъл за доброто, защото уроците по доброта се учат със сърцето. 

     На сцената бяха поканени представителите на Училищния ученически  съвет: Калоян - 9. клас; Божидар - 8. клас; Анифе - 7. клас; Малина - 6. клас; Никола - 5. клас, Памела - 4.клас, за да споделят идеите си за приноса на всеки за утвърждаване на доброто като животворящо начало в училищната образователна среда. Бе обявено общоучилищно съревнование, чиято цел е всеки ученик да стане по-добър, по-възпитан, по-отговорен, по-инициативен. Най-старателните ученици в края на учебната година ще бъдат наградени с тридневна почивка на море. ОбУ „В. Левски” се включва и в националната инициатива на ННЕК - ЮНЕСКО  „Мартеница с кауза”, чиято цел е да подпомогне изграждането на защитени домове за жени и деца, претърпели насилие. Ученическият съвет предложи и идеята за избор на училищен химн.

     От името на гостите Нели Ройдева, председател на НЧ „Просвета-1910”, с. Тенево, поздрави всички присъстващи с патронния празник, като им пожела да следват пътя на Апостола.

     С бурни овации беше посрещната директорката на училището - г-жа Георгиева, която връчи на капитана на училищния отбор по футбол - Стефан от 9 клас, Купата за  първо място на Ученическите спортни игри  през 2019 г. и пожела на отбора нови спортни победи.

     Г-жа Георгиева обяви и дългоочакваните резултати от конкурса за рисунка и награди най-добре представилите се ученици: Първо място: Боряна - 3 клас; второ и трето място: Христина, Райна, Стефан,Стоян и Коста от 3 клас; Богомил и Руска от 7 клас; Мима от 5 клас.

     Последва прекрасна литературно-музикална програма по сценарий на Къня Комитова. Учениците от 5. и 6. клас, вдъхновени от Дора Радева, изявиха своите артистични умения, като рецитираха пламенно стихове за Апостола, пяха песни. Впечатляващи бяха красивите изпълнения на ученическата  танцова формация при ОбУ „В. Левски” с ръководител талантливата Доника Иванова.

     Патронният празник завърши с пожелания за нови постижения в училище, на стадиони и културни сцени.

 

                                                                                                                                                Гинка Димитрова

 - Изображение 1 - Изображение 2 - Изображение 3 - Изображение 4 - Изображение 7 - Изображение 8